Az Ünnepi Könyvhét vendége a vajdasági zEtna Kiadó

  • 2018. június 10. (vasárnap) 18.00
  • Dugonics tér, színpad
Balázs Attila: Szökés a bolhacirkuszból; Fenyvesi Ottó: Halott vajdaságiakat olvasva (második könyv) – a kötetekről Virág Zoltán irodalomtörténész beszélget a szerzőkkel.

 

(Portré: litera.hu)

Balázs Attila a legjobb tollú írók közé tartozik; cifrázásban verhetetlen. …  A hosszú mondatláncokkal is elbíró könnyedség szellemi eredetű, és arra hivatott, hogy az írásban munkáló kedély felülmúlja, felülírja azt a nehézkedési erőt, mely elöregedett világunkat és életünket a porba-sárba húzza. Balázs Attila szellemessége szellemiség, kedves humora és pikáns iróniája pedig egyfajta lelki diadal a primitivizmus és vulgarizmus fölött. (Radics Viktória)

 

(Portré: vportre.hu)

Fenyvesi hangja „posztginsbergi”, Danilo Kis és Nagy Gáspár közép-európai szabad verseivel rokon… mintha egy lemezlovas beszélne, a dallamok fölött egyre csak mondja, mondja, mert fél, ha egy pillanatra is abbahagyná, örökre némulna el.
Költeményeinek van valami nagyon erős rock and rollos vonzása, íve, feszültsége. Olyan versek, melyek ötezer wattal szólnak a fejünkben. (fenyvesiotto.hu)

 

Ajánló:
Balázs Attila: A Balkán vadul burjánzó multikulturális színesség
Fenyvesi Ottó honlapja

Kapcsolódó esemény:
A vajdasági zEtna új köteteinek bemutatója – beszélgetés az alkotókkal
A vajdasági zEtna új kötetei – dedikálás