KAMASZ-O-DOKK – Horgonyozz le az olvasás mellett!

  • 2018. június 15. (péntek) 16.00-18.00
  • Somogyi-könyvtár (Dóm tér 1–4.), 2. emelet
 

Játékkal, könyvajánlóval várjuk azokat az ifjakat (14-től 20 éves korig), akik szeretnék közelebbről megismerni a KAMASZ-O-DOKK tereit.

A hozzánk ellátogató érdeklődőknek részletesen bemutatjuk a DOKK polcain elhelyezett színes és gazdag állományt, a különböző izgalmas sorozatokat, sikerkönyveket, és szívesen ajánlunk egyénre szabott érdeklődési körnek megfelelő olvasmányt is.
Lehetőség lesz arra, hogy kérés szerint az iskolai tanulmányokhoz szakirodalmat ajánljunk, így tehát azokat is várjuk, akik jövőre érettségiznek majd.
Aki szeretne kicsit elvonulva belelapozgatni a kötetekbe, és ingyenesen elvihető újságjainkba, megteheti kényelmes babzsákfoteljeinkben!
A nyelvtanulás iránt érdeklődők számára külön lehetőséget biztosítunk arra, hogy megismerjék angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz stb. nyelvkönyveinket, és nagyszámú szépirodalmi válogatásunkat.
Játékra is lesz lehetőség: szókeresővel, totóval, képrejtvényekkel készülünk.

kamaszodokk
 

2010-ben kezdtük el tudatosan megszólítani a középiskolás korosztályt és azóta is folyamatosan keressük a kapcsolatot ezzel a kiemelt célcsoporttal.
Annak érdekében, hogy a kamaszok számára megkönnyítsük a felnőtt könyvtárba való átmenetet, a 2. emeleti Központi kölcsönzőben – tekintettel fiatal olvasóink speciális igényeire – fizikailag elkülönítve a térben kialakítottunk egy külön állományrészt, valamint néhány kényelmes, fiatalos olvasósarkot.
A gondosan válogatott állomány – ún. “csajos részleg”: Vörös pöttyös könyvek, Dream válogatás, Tabu könyvek, LOL könyvek, Scolar kiadó és TilosAzÁ könyvei; sci-fi és fantasy; képregények; valamint a tanulást, és érettségire való felkészítést segítő könyvek, feladatgyűjtemények, példatárak, atlaszok – mind a korosztály igényeit szolgálják.
A meghatározott céllal kialakított teret fiatalos megjelenés, infografikák, aktuális programajánlók, színes design jellemzi.